Beltéri ajtó

Otthonunk meghatározó téralkotó és térformáló eleme a beltéri ajtó. Az ajtó megvásárlása során nem csupán egy "nyílást záró szerkezetet" választunk. Ha jól döntünk, akár több generáció számára is választunk ajtót. Az ajtó legfontosabb jellemzői a precíz működés, tartósság és az esztétikus megjelenés.

Legfontosabb az ajtó alapanyaga

Cégünk által gyártott beltéri ajtók alapanyagait tekintve alapvetően két nagy csoportra oszthatók:

Amíg a furnélozott ajtó esetében a szabvány szerinti szerkezeti felépítés, addig a tömörfa ajtónál a jó minőségű alapanyag a döntő. A gyenge minőségű, szerkezetű, vagy nedvességtartalmú alapanyagból készülő tömörfa ajtó, és a rossz technológiával gyártott termék egyaránt hajlamos a vetemedésre. Sok esetben gyártók hossztoldott alapanyagból dolgoznak. Ez annyit jelent, hogy a fából kivágják a hibás részeket és a hibátlan darabokat összetoldják. Ez valóban előny ahhoz képest, amikor a hibát is benne hagyják az ajtóban. Első osztályú termékről csak akkor beszélhetünk, amikor olyan alapanyagból készül az ajtó, amiben nincs fahiba és így toldás nélkül lehet belőle minőségi ajtót gyártani.

Kevesen gondolnák, mennyi kritériumnak kell megfelelnie egy bútor minőségű beltéri ajtónak. Sok múlik a jól kiválasztott alapanyagon, az ajtó szerkezeti felépítésén, pácolásán, és a felületkezelés során alkalmazott lakkozáson.

Az ajtó szakszerű beépítése

A gondosan kiválasztott beltéri ajtó megfelelő beépítéséhez kérje szakember segítségét, mert ha nem megfelelően rögzítjük a tokot, akkor az ajtó elcsavarodik, rosszul záródik. Még a legjobb minőségű ajtó is csak szakszerű szereléssel együtt válik hosszú időre megbízhatóvá. Ezért is érdemes beltéri ajtót hozzáértő és megbízható gyártótól vásárolni. Cégünk tapasztalt szerelő gárdája biztosítja vásárlóinak, hogy a kiválasztott ajtó szakszerű beépítését. Így az ajtó hosszú idő után is olyan marad, mint új korában.